Medvedev märkis oma õnnitluses, et Sergei Bagapši valimisvõit näitas Abhaasia kodanike toetust valitud omariikluse kursile, öeldi Kremli pressiteenistusest infoagentuurile RIA Novosti.

„Teile osaks saanud rahva usaldus annab tunnistust toetusest sõltumatu, demokraatliku, õigusriigi, riigi julgeoleku tugevdamise kursile, tema majandusliku potentsiaali taastamisele," seisab presidendi läkituses.

Medvedev lisas, et Vene-Abhaasia suhtes on saanud nüüd võimsa impulsi ja tõusid uuele tasemele. Tema sõnul on kahe riigi konstruktiivsed suhted Taga-Kaukaasia rahu ja stabbilsuse huvides.

Bagapši soovis õnne ka Vene peaminister Vladimir Putin, kes võttis talle telefonikõne, et valimisvõidu puhul isiklikult õnne soovida.

60-aastane Abhaasia president Bagapš on võimul olnud alates jaanuarist 2005. Pühapäevastel valimistel langes ta saagiks üle 59 protsendi valijate häältest.

1992-1993 aastate sõjaga Tbilisi võimu alt lahku löönud Suhhumi sai esimese de jure tunnustuse alles 26. augustil 2008. Seda peale viiepäevast sõjalist konflikti Gruusiaga, milles osales ka Lõuna-Osseetia maakaitsevägi ja Venemaa armee.

Moskva järel on Gruusia separatiste tunnustanud ka Nicaragua ja Venezuela, hiljuti teatas oma toetusest ka Okeaanias asuv maailma väikseim iseseisev vabariik Nauru.