Vantaas asuvas bussipargis süttis ööl vastu reedet ohtlik tulekahju, mis tekitas ohtralt suitsu. Põlengu põhjuseks peeti juba varem süütamist, vahendab Iltalehti.

Päästeteenistuse teatel hävis viis bussi põlengus täielikult ja neli sai tõsiselt kahjustada. Veel mitmed bussid said kergemini kahjustada.

„Otsustasime rünnata Pohjolan Matkate bussiparki, asetades süütekuubikud iga kohal olnud umbes 20 bussi rehvidele,“ teatasid loomakaitsjad veebilehel Takku.net.

Rünnaku põhjus on teate järgi see, et bussifirma Pohjolan Matkat on teinud koostööd karusnahafirmaga Saga Furs.

„See on sõnum neile, kellele ei ole veel selge, et loomade kuritarvitamises osalemisel on hind. Nii kaua, kui osalete loomade piinamises, olete meil sihikul. Soovitame Pohjolan Matkatele koostöö lõpetamist Saga Fursiga ega soovita koostööd kellelegi,“ teatas rühmitus.

Pohjolan Matkate tegevjuht Johanna Lehtonen ja Saga Fursi pressiesindaja Camilla Zewi-Kalliomaa ütlesid, et firmade võimalikke kliendi- ega ärisuhteid avalikkuse ees ei kommenteerita.

Lehtoneni sõnul ei ole Pohjolan Matkat varem ähvardusi või hoiatusi saanud.

Loomakaitsjate teatele on alla kirjutatud „EVR“, mis on ilmselt rahvusvahelise võitleva loomakaitseliikumise Loomade Vabastusrinne soomekeelse nime Eläinten Vapautusrintama lühend.

Bussipõleng põhjustas hinnanguliselt kahju pooleteise miljoni euro ulatuses.