Infoagentuuri Interfax teatel lendavad üle punase väljaku strateegilised pommitajad Tu-95 NATO nimi Bear (karu) ja Tu-160 Blackjack ning nende õhus tankimist imiteerib tankerlennuk Il-78M Midas. Tegu on väga keerulise operatsiooniga, mis nõuab pilootidelt suurt vilumust.

Vene-Saksa sõja, mida Venemaal nimetatakse Suureks Isamaasõjaks, võidukat lõppu tähistava sõjaväeparaadi lennuväe osast võtavad osa ka rindepommitajad Su-24, ründelennukid Su-25, hävitajad MiG-29 ja Su-27, maailma kiireim reaktiivhävitaja MiG-31 ja hävitaja-pommitaja Su-34.

Ka rõõmustavad patriootlikke venemaalasi sel päeval üle Punase väljaku lendavad maailma suurim transpordilennuk An-124 Ruslan ja kaugotstarbeline raadiolokatsiooni-, peilingu- ja tulejuhtimislennuk A-50, aga ka lahingkopterid Mi-28 Notšnoi ohotnik (öine jahimees), Ka-50 Tšjornaja akula (must haikala) ja Ka-52 Alligator.

Moskva sõjaväe ringkonna info- ja avalike suhete ameti juhi polkovnik Oleg Juškov ütles, et kokku võtab võidupüha lennuparaadist osa 69 lennukit ja helikopterit.

Maavägede paraadis osaleb 112 sõjamasinat, nende seas ka õhutõrje raketisüsteemid S-300 ja S-400 Triumf ja strateegilised raketikompleksid Topol.

Eelmisel aastal sõitsid üle Punase väljaku esimest korda pärast 1990. aastat taas tankid ja muu sõjatehnika. Paraadi kandsid üle kõik suuremad Venemaa telekanalid.