RIA Novosti teatel viibis õhkulennanud sõiduauto roolis Artšijevi perekonnanime kandev kodanik. Selle omanikuks aga keegi Dobrijev. Vaid kakskümmend minutit enne terrorirünnakut saabus see masin Ingušeetiast.

Eksperdid pelgavad, et terroristid võivad lähiajal korraldada Vladikavkazis veel plahvatusi. Kõik linna jõustruktuurid on tugevdatud töörežiimil, liikumist üle vabariigi piiri kontrollitakse põhjalikult.

Kaastunnet avaldanud föderatsiooni president Dmitri Medvedev lubas Kaukaasia vabariigiga mahapeetud telesillal esinedes maksta rünnakus hukkunute peredele miljoni ja igale kannatanule 400 000 rubla.

„Venemaa rahvas on koos Põhja-Osseetia rahvaga. Juhtunu on järjekordne näide bandiitide kuritegelikust aktiivsusest, kellega ei saa olla mitte mingeid kompromisse, vaherahusid ega midagi muud,“ ütles Medvedev.

Vladikavkazi keskturul toimunud autopommiplahvatuses hukkus viimastel andmetel 16 ja sai vigastada 98 inimest, ohvrite seas on ka lapsi. Plahvatuse võimsuseks oli 30-40 kilogrammi trotüüli ekvivalendis.