„Täna puutusin ma Vilniuses esimest korda kokku „Colorado mardikaga“. Ma kutsusin takso, me läksime tänavale ja seal ei suutnud ma oma silmi usukuda – autol oli Vene lipp ja Colorado lint,“ kirjutas Kovas laupäeval Facebookis, vahendab Leedu Delfi.

Taksofirma Taxilita direktor Aleksandras Moliboga ütles, et rääkis dispetšeriga, kes tunnistas, et klient keeldus Georgi lintidega ehitud autoga sõitmast.

„Takso on ühistranspordivahend, mis osutab teenust. Igal juhil on oma arvamused ja nad võivad neid ka väljendada, aga ühistranspordis ei peaks meie arvates mingeid linte olema,“ ütles Moliboga.

Moliboga sõnul teatati esmaspäeval Taxilita taksojuhtidele, et mingit atribuutikat peale reklaami autode küljes olla ei tohi.

Ka Vilniuse taksofirmade liidu juht Romualdas Beliauskas ütles, et Georgi linte taksodel olla ei tohiks: „Inimesed elavad Leedus, mitte Venemaal.“

Leedu transpordi- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja Ričardas Slapšys ütles, et ministeerium ei saa taksojuhtidel oma autode Georgi lintidega ehtimist ära keelata, sest lindid kui sellised ei ole keelatud.