Vilniuse ringkonnaprokuratuur süüdistab ametiseisundi kuritarvitamises 31-aastast vanemuurijat Vytenis Šleinysi ja 28-aastast uurijat Liudvikas Vasiliauskast, teatab Leedu Delfi.

Politseinikud sattusid kolleegide kahtluse alla seoses sündmustega, mis leidsid aset 2011. aasta 18. veebruaril. Šleinys töötas sel päeval öises vahetuses ja Vasiliauskas jäi pärast vahetuse lõppu töökohta. Uurimise käigus selgus, et Šleinys kutsus ametitelefoniga kohale prostituudi. Seksi eest lubas Šleinys 50 litti (14 eurot).

Pärast seda kui neiu oli politseiniku seksuaalsed vajadused rahuldanud, sõitis ta mustlaslaagrisse narkootikumide järele. Varsti helistas Šleinys talle uuesti ja tundis huvi, kas ta on narkootikumid ära tarvitanud ning käskis tagasi komissariaati sõita, öeldes, et doosi võib ära tarvitada komissariaadi tualetis.

Neiu tuligi. Uksekoodid olid talle juba teada ja nii pääses ta vaevata sisse.

Kabinetis nägi ta veel üht tüdrukut, kelle olid komissariaati toonud patrullpolitseinikud. Ka tema osutas politseinikele seksiteenuseid.

Vasiliauskas ja Šleinys jäid vahele, kui narkootikumide levimist Vilniuses uurinud kolleegid avastasid telefonikõnede eristustest Šleinysi kõned narkomaanist prostituudile. Viimane ei varjanud, et osutas komissariaadis seksuaalteenuseid.

Politseinikud oma süüd ei tunnista ja kinnitavad, et suhtlesid neiudega võimaliku kuriteo kohta informatsiooni saamise eesmärgil.

Süüdimõistmise korral võib politseinikke oodata trahv, arest või vabadusekaotus kuni neli aastat.