Alkoholi müümise piiramisel on põhjus: öö läbi kestvad kajutipeod tahetakse kontrolli alla saada, vahendab Ilta-Sanomat.

„Kajutitesse veetakse alusetäite viisi õlut ja restoranidesse tullakse, kui seisund on juba halb,“ ütleb Viking Line'i juht Mikael Backman, kelle sõnul astutakse Grace'iga uuele tasemele kruiisikultuuris.

„Uus laev, uus kontseptsioon,“ nendib Backman.

Viking Line on katsetanud sellist praktikat juba neli aastat Stockholmi ja Mariehamni vahelisel liinil. Kõik on seni hästi sujunud.

Uus kord ei hakka esialgu kehtima Viking Line'i teistel laevadel. Asi pole siiski selles, et Grace'i peetaks „paremaks“ laevaks kui teisi.

„See ei ole mingi luksustoode, vaid see on laev tavalistele inimestele, kellele tahame tagada ka hea öise une,“ võtab Backman kokku.

Tavalised liinireisijad saavad alkoholi tax free'st osta, millal tahavad.

Umbes pooltes Ilta-Sanomate lugejatest tekitas alkoholimüügi piirang pahameelt.

„Kõik lõbus tuleb ära keelata. Väga tore, Viking Line! Edaspidi toetan konkurentide laevu!“ (Grazy)

„Sama hästi võiks keelata minnes suitsetamise ja kohvijoomise, ka halvasti laulmine karaokes ja kõva häälega rääkimine tuleb keelata vähemalt minnes, saab rahus kõndida sokkide väel mööda laeva.“ (Kimbledos)

Paljud lugejad usuvad, et tegemist on Viking Line'i trikiga kallima alkoholi müümiseks.

„Uus tase kruiisikultuuris = müüakse minnes viina viiekordse hinnaga.“ (Erkka)

„Ma lähen mõne töökaaslasega ka Grace'i peale ja igaüks võtab ilmselt nüüd oma pudeli kaasa. Ega nad kindlasti hakka iga reisija kotte sadamas läbi otsima, muidu jääb laeva väljumine hiljaks.“ (Mösjöö)