Kaks olukorraga kursis olevat allikat kinnitasid, et Harward nõudis oma isiklikku meeskonda ja Valge Maja keeldus, teatab CBS News.

Trump ütles allikate teatel rahvusliku julgeoleku nõuniku asetäitjale K.T. McFarlandile, et ta säilitab oma ametikoha ka pärast rahvusliku julgeoleku nõuniku Michael Flynni ametist lahkumist. Harward keeldus aga McFarlandi oma asetäitjaks jätmast ning pärast päev kestnud läbirääkimisi selle ja muude personaliküsimuste üle loobus Harward Flynni asendajaks hakkamast.

60-aastane endine mereväe eriüksuse Navy SEALs liige Harward teenis USA keskväejuhatuse ülema asetäitjana, kui selle ülem oli praegune kaitseminister James Mattis. Varem on Harward olnud Põhja-Carolinas Fort Braggis asuva ühendatud erioperatsioonide väejuhatuse operatsioonide juhtivkindrali asetäitja.

Harward on juhtinud kuus aastat vägesid nii Iraagis kui ka Afganistanis. President George W. Bushi ajal oli ta rahvuslikus julgeolekunõukogus terrorismivastase võitluse büroo strateegia- ja poliitikadirektor.

Flynn astus ametist tagasi seoses süüdistustega kontaktides Vene ametiisikutega.