Agence France-Presse'i teatel oli 56-aastase India guru Sant Rama Nandi seisund, kes toimetati haiglasse eile pärastlõunal ning kellele sooritati kiire operatsioon rahuldav. Paraku kaotas mees kesköö ajal teadvuse ja suri.

Teise haiglasse toimetatud samasse liikumisse kuuluva 66-aastase guru Sant Niranjan Dassi seisund on arstide sõnul stabiilne.  

Intsident sikhide liikumise Shri Guru Ravidas Shaba 200 liikmelise kogudusega Rudolfsheimi linnaosas asuvas templis toimus eile umbes kell 13.30.

Gurude Nandi ja Sassi jutluse sisu ärritas osasid kuulama saanunud sikhe ning kuus neist tõmbasid noad välja. Ühel neist oli ka püstol, millest ta avas tule.

Osa koguduse liikmetest ründas seepeale kurjategijaid. Puhkenud kähmluses sai umbes 30 inimest haavata, neist 11 seisundit hinnatakse raskeks, kellest kaks on ründajad, keda tulistati pähe.

Viini raadio teatel võeti viis inimest vahi alla. Kolme vahistatu juurest avastati ka trotüülipakette.

Alates selle templi avamisest detsembris 2005 toimub koguduse liikmete ja teiste Viini sikhide templite külastajate vahel usuliste lahkarvamuste pinnal regulaarselt kokkupõrkeid.

Eilse intsidendi tunnistajate sõnul olid ründajad juba eelnevalt Indiast saabunud gurude suhtes vaenulikult meelestatud ja Viini politseid oli sellest hoiatatud.

Sikhide usuliikumine tekkis 16. sajandil hinduismi ja islami tunnistajate seas. Praegu elab maailmas ligi 25 miljonit selle liikumise tunnistajat. Austrias on neid umbes 2800.