Austrias palus asüüli vaid kuus afgaani, teatas politsei esindaja Patrick Maierhofer. Ülejäänud on Maierhoferi sõnul juba rongidega Salzburgi ja Saksamaa suunas edasi sõitnud, vahendab Austria ajaleht Die Presse.

Kui Austria raudteefirma ÖBB rong esmaspäeva õhtul umbes kolmetunnise hilinemisega Budapestist Viini Peavaksalisse saabus, oli sellel vastas suur hulk politseinikke ja ajakirjanikke. Sadade Süüria pagulaste asemel tuli rongist maha vaid paar Pakistanist pärit pagulast. Nad tahtsid sugulaste juurde Itaaliasse, et saada seal elamisluba. Ülejäänud pagulased, kellest enamik olid süürlased, jäid aga rongi istuma, kuni rong jätkas teekonda Viini Läänevaksalisse. Sinna saabus pärast kella 18 kohaliku aja järgi veel ronge pagulastega Budapestist, mis tekitas kohati kaootilisi stseene. Paljud tungisid kohe lõppjaama saabunud rongist välja ja jooksid rongide suunas, mis olid väljumas Saksamaale. Politsei esindaja teatel saabus õhtul sadu pagulasi. Viini Läänevaksalisse saabub iga päev Budapestist umbes 15 rongi.

Pagulastel oli Läänevaksalis vastas umbes paar tosinat politseinikku ning neisse soosivalt suhtuvad meeleavaldajad. Viimased andsid pagulastele ka juua ja süüa. Politsei tahtis pagulasi nende edasiliikumisel Saksamaale tegelikult takistada, sest neil „ei olnud kindlasti Schengeni viisat“, kuid sellise massi jaoks polnud politseinikud võrdsed vastased ning andsid alla. Seejärel jõudis enamik pagulasi probleemideta Saksamaale suundunud rongidele. Die Presse teatel jäi mulje, et pagulasi, kes polnud end Ungaris asüülitaotlejatena registreerinud, ei takistatud Saksamaale edasiliikumisel.