Teisipäeval üritas Westerdam silduda Tai pealinnas Bangkokis, aga luba selleks ei antud, vahendab BBC News.

Tai mereväe laev eskortis Westerdami Tai lahele, kust alus võttis kursi Kambodžale. Täna hommikul saabus laev lõpuks ankrupaika Sihanoukville’i sadamalinna juures.

„Täna hommikul oli lihtsalt maa nägemine selline hingemattev hetk,” ütles reisija USA-st Angela Jones Reutersile. „Ma mõtlesin, kas see on päriselt.”

USA-s baseeruva Holland America Line’i opereeritav Westerdam lahkus Hongkongist 1. veebruaril, pardal 1455 reisijat ja 802 meeskonnaliiget. Ristlus pidi kestma kaks nädalat ja et need 14 päeva on lõppemas, tuntakse muret kütuse ja toiduvarude lõppemise pärast.

Lisaks Taile, saatsid laeva minema Taiwan, Guam ja Jaapan.

Laeva kapten Vincent Smit ütles, et laev jääb Sihanoukville’i juurde ankrusse, et kohalikud võimud saaksid seal läbi viia tervisekontrolli. Seejärel lubatakse reisijatel laevalt lahkuda ja naasta Kambodža pealinna Phnom Penhi kaudu oma koduriikidesse.

Laeval on toimunud regulaarsed tervisekontrollid ja ühtki koroonaviiruse juhtumit ei ole seal avastatud.

Jaapanis Yokohama sadamas karantiinis oleval ristluslaeval on seevastu tuvastatud üle 200 haigusjuhtumi, mis teeb Diamond Princessist suurima koroonaviiruse kolde väljaspool Hiinat.

Kõiki reisijaid ei ole veel jõutud kontrollida ja juhtumite arv võib seetõttu kasvada. Täna lisandus neid 44.