Hakkarainen kirjutas suvel Facebookis muu hulgas, et „kõik moslemid ei ole terroristid, aga kõik terroristid on moslemid“ , vahendab Yle Uutiset.

Hakkarainen saatis välja pressiteate, milles ütles, et kahetseb juhtunut, kuid ei kavatse kirjutamist ega oma arvamuse avaldamist lõpetada.

Põlissoomlaste fraktsioon rõhutas, et parlamendi liikmed peavad oma kirjutistes täpsed olema. Hakkaraineni juhtumit peab fraktsioon nüüd lõpetatuks.

Hakkaraineni sõnul ei muuda postitused tekkinud kära tema seisukohti.

„Natuke kontrollin sõnavorme. Kui oleksin kirjutanud sinna, et „peaaegu kõik moslemid“, ei oleks sellest midagi tulnud. Minu tõekspidamised ei muutu,“ ütles Hakkarainen.

Hakkaraineni sõnul ei ole Soomes sõnavabadust ja selle kohta peab ta tõestuseks enda saadud karistust. Hakkarainenilt küsiti Eduskuntas, mil määral peaks tema arvates rassistlikku juttu piirama.

„See pole mingi rassistlik jutt. Kui ma oleksin samas olukorras kritiseerinud kristlasi või sõimanud Jeesust, ei oleks keegi mingit süüdistust esitanud. Aga kui ma kritiseerin moslemeid nende halbade tegude eest, süüdistatakse mind kindlasti ja karistus tuleb ja kviitung kätte,“ teatas Hakkarainen.

Hakkarainen loodab, et seadust muudetakse sallivamaks.

„Kui ma panen piibli ja koraani põrandale ja seisan nende peal, ei räägi keegi mingist piibli peal seismisest, aga koraani peal seismisest tuleb kindlasti tagajärgi usurahu rikkumise teemal. Ma ei hakka seda tegema, aga toon näite,“ lausus Hakkarainen.