Teadaolevalt osales tänastel meeleavaldustel üle 250 000 inimese, mida on rohkem kui ühelgi protestiaktsioonil alates 1990ndatest, vahendab Reuters.

Ühel hetkel lendas üle nende helikopter, milles oli president Lukašenka. "Ära jooksnud nagu rotid," kommenteeris ta.

Telegrami kanalis Nexta Live kajastatakse, et president viibib praegu Iseseisvuse Palees. Hoone katusel on valmis snaiprid ning mõne aja eest maandus lossi territooriumil helikopter. Sellega saabus Lukašenka.

Õige pea avaldatud videol oli näha, kuidas president tuleb õhusõidukist välja, automaatrelv käes, kuulivest seljas. Veel ühel videol võis presidenti näha koos oma pojaga relvad käes ümber Iseseisvuse Palee jalutamas.

Täna toimunud "uue Valgevene marsiga" püüdis opositsioon näidata, et protestiliikumine on hoolimata võimudepoolsest hirmutamisest endiselt elujõuline.

Vahepeal liikusid massid ka Iseseisvuse Palee poole, ent erijõud blokeerisid läbipääsu. Õhtul läks Lukašenka neid meeleavaldajate peatamise eest tänama, lubades "nendega" (protestijatega) tegeleda. "Kui kaunis! Üheskoos leiame lahenduse," ütles ta märulipolitseinikele.

Aktsioonid on väldanud terve käesoleva nädala ning politsei ei ole neid erinevalt varasemast laiali ajanud, kuigi laupäeval lubas president Lukašenka protestide küsimuse järgnevate päevade jooksul „lahendada“, vihjates nende võimalikule uuele mahasurumisele.

Lukašenka kordas laupäeval, et palus Venemaa presidendil Vladimir Putinil sekkuda ja aidata. Putin on siiani hoidunud otsesest sekkumisest, kuid pidas reedel oma julgeolekunõukogu istungi, et arutada Valgevenes toimuvaid sündmusi.