Tugev plahvatus toimus kella 6.30 ajal hommikul (Eesti aja järgi kell 14.30) linna Teisel avenüül telekommunikatsiooniettevõte AT&T hoone ees ning seda oli tunda ka mitmekümne kilomeetri kaugusel kesklinnast, vahendab WKRN.

Juhtunut uurib Nashville'i politsei, kelle teatel oli plahvatuse näol tegemist "tahtliku teoga". Juhul, kui on alust kahtlustada terrorirünnakut, võtab uurimise tõenäoliselt üle Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

Võimude teatel plahvatas arvatav lõhkeseadeldis tänava äärde pargitud matkaautos. Haiglasse toimetati politsei pressiesindaja Don Aaroni sõnul vähemalt kolm inimest - ühegi neist seisund ei ole eluohtlik.

Aaron ütles, et politsei sai juba kella kuue ajal hommikul - ehk pool tundi enne plahvatust - teate tulistamisest linna Teisel avenüül. Väljakutsele reageerinud politseinikud ei leidnud märke tulistamisest, ent märkasid tänava ääres parkivat kahtlast sõidukit ja kutsusid kohale pommirühma. Kui pommirühm kohale jõudis, lendas sõiduk õhku, tehes märkimisväärset kahju kohalikule infrastruktuurile, rääkis politsei pressiesindaja.

Õnnetuspaigal toimetasid hommikul ka kiirabi, päästeamet ja pommirühm. Võimud palusid inimestel piirkonda uudistama mitte minna - päästeamet blokeeris kvartali teetõketega, otsimaks koertega võimalikke teisi lõhkekehi.

"Hetkel on esimene mure avaliku julgeoleku oma, veendumaks, et tuli ei leviks edasi," ütles samuti sündmuskohal viibiva Alkoholi-, tubaka-, tulirelvade ja lõhkeainete büroo (ATF) pressiesindaja Michael Knight.