Taas kord on kesklinna toodud hulgaliselt rasketehnikat ja osa teid on blokeeritud, vältimaks meeleavaldajate jõudmist Minski peamisele Iseseisvuse väljakule, vahendab kohalik meedia.

Juba hommikul, kui protestijad hakkasid vaikselt tänavatele kogunema, peeti üle linna kinni mitmeid inimesi puhtalt selle alusel, et nad jalutasid ringi ajalooliste valge-punavalgete lippudega, millest on kujunenud juba üle kuu aja kestnud meeleavalduste sümbol.

Tavapäraste miilitsajõudude ja OMONi kõrval on taas kord tänavatel inimesi kinni pidamas ka ilma embleemideta maskides mehed, kes teadete kohaselt kannavad täna esimest korda käes ka tulirelvi. Tulistamist aga veel kuuldud ei ole.

Täna pärastlõunal on märgata korrakaitseüksuste jõulisemat tegevust meeleavalduste laiali löömisel, mis toimuvad vaid päev enne seda, kui president Aljaksandr Lukašenka lendab Venemaale kohtuma sealse riigipea Vladimir Putiniga.

Täna toimuv protestiüritus ristiti opositsiooni poolt "Kangelaste marsiks" ning selle sloganiks on homsest riigipeade kohtumisest inspireerituna: "Ma ei lase tal (Lukašenkal) oma riiki maha müüa!".

Julgeolekujõud ja rasketehnika on toimetatud ka riigipea residentsi Iseseisvuse palee juurde, kuhu meeleavaldajad sarnaselt varasemate nädalavahetustega tõenäoliselt ka täna õhtul kavatsevad koguneda.