Teadete kohaselt vahistatakse inimesi nii südalinnas Iseseisvusväljaku lähedal kui ka mujal linna peal, kui neil on käes lipud või loosungid, mis kutsuvad üles muutustele, vahendab Raadio Vaba Euroopa.

Juba hommikust saadik on Minski kesklinna koondatud miilitsajõude ja rasketehnikat: tunnistajate sõnul võis näha veokeid okastraatrullidega ning teateid on tulnud ka linna saabunud soomukitest ja veekahuritest.


Võimude kinnitusel suleti täna ka kuus Minski metroojaama, takistamaks inimeste meeleavaldusele saabumist. Juba tavapäraselt on probleeme internetiühendusega, mida võimud üritavad piirata, takistamaks protestijate omavahelist suhtlust ja info levikut meedia kaudu.

Ühtlasi piirati metallaedadega ligipääs Aleksadrovi väljakule, mille taga asub presidendipalee, kuhu meeleavaldajad on püüdnud pea igal nädalavahetusel jõuda - seni tulutult.

Valgevene märulimiilits võttis ka laupäeval Minski kesklinnas kinni sadu naisi, kui nad liikusid protestimarsil läbi kesklinna, nõudes kauaaegse riigipea Aleksandr Lukašenka valitsemise lõppu.

Võimude teatel võeti päeva jooksul kinni 430 inimest, sh protestijate ikoon ja opositsiooni aktivist, 73-aastane Nina Baginskaja.


Tuhanded naised oli parasjagu läbi linna marssimas, kui miilits peatas nende tee ja asus neist sadu jõuliselt bussidesse lohistama.