Nagu tavaline, on rindeteated vastuolulised, ent mässulised tõendavad baasi hõivamist foto- ja videomaterjaliga. Fotode põhjal otsustades langes nende kätte ohtralt sõjatehnikat ja laskemoona.

Baasi langemist mässajate kätte kinnitab ka Süüria inimõiguste vaatluskeskus. Valitsusvägede sõnul löödi mässuliste pealetung aga suurte kaotustega tagasi.

Reedel avaldati esimene video, kus mässajad on baasis sees. Väidetavalt alustasid nad järgmisena pealetungi õhujõudude kolledži hoonele.

Islamirühmitus Ahrar al-Sham näitab baasi ja selle ümbrust värskelt avaldatud droonivideos.
Varasemas videos näeb, kuidas sama rühmituse võitlejad baasi tungivad. See on lahinguvideo ja siin on kaadreid, mis võivad olla häirivad.
Juhul, kui uudis vastab tõele, on mässulised Aleppo piiramisrõnga murdmisele väga lähedal, märgivad analüütikud. Sel juhul saavad islamirühmitused nagu Jabhat Fatah al-Sham ja Ahrar al-Sham ennast õigusega näidata 250 000 lõksujäänud tsiviilisiku päästjana, mis tugevdab veelgi nende populaarsust võrreldes Lääne toetatud rühmitustega. Oluliseks boonuseks on ka sõjasaagiks saadud relvastus.
Samuti ei jää Aleppo sissepiiratud elanikel märkamata, et erinevalt islamisõdalastest ei liigutanud lääneriigid nende päästmiseks sõrmegi, säutsub Twitteris Saksa ajalehe Bild toimetaja Julian Röpcke.