Kõige rohkem osavõtjaid oli aktsioonil Minskis. Marss toimus juba tuttavaks saanud stsenaariumi järgi. Osavõtjad voolasid kesklinna kokku erinevatest linnaosadest ja püüdsid pääseda Iseseisvuse väljakule. Et aga see ja teised kesklinna väljakud olid blokeeritud, liikusid meeleavaldajad mööda Võitjate prospekti Iseseisvuse palee juures olnud miilitsaahelikuni. Seekord isegi ei üritatud pääseda ausamba Kangelaslinn Minsk juurde. Kuigi ilm ei olnud soodne, oli ajakirjanike hinnangul Minskis väljas üle 100 000 inimese, vahendab Tut.by.

Olemas olid ka muud pühapäevastele meeleavaldustele iseloomulikud atribuudid: okastraat, sõjatehnika, veekahurid, autod rahvahulga laialiajamiseks, suletud metroojaamad, mobiilse interneti puudumine ja probleemid mobiilsidega.

Meeleavaldajate hulgas oli näha hane ja inimesi mustades jopedes kirjaga „KOMON”, kes pakkusid kõigile Valgevene rahvustoitu dranikuid. Palja ülakeha, saunamütside ja vihtadega noormehed skandeerisid president Aljaksandr Lukašenkale viidates: „Saša, sa läksid leiliga liiale!”

Kui liikumine Iseseisvuse palee poole meenutas peamiselt suurt rahvapidu muusika, naljade ja trummidega, siis kui inimesed laiali minema hakkasid, algasid karmikäelised vahistamised kogu kesklinnas.

Võitjate prospekti alguses purustas miilits ühe kohviku ukse ja hakkas sinna varjunud inimesi välja tirima. Miilitsate hulgas oli ka Valgevene siseministeeriumi organiseeritud kuritegevuse ja korruptsiooniga võitlemise peavalitsuse ülem Mikalai Karpenkov.

Tundmatud erariietes mehed peksid murul lamanud noormeest. Tema eest astus välja võõras neiu.

Mitu inimest hüppas vahistamise eest Komsomoli järve. Vetelpäästjad, kes nad kaatriga teisele kaldale viisid, viidi miilitsasse.

Meeleavaldajaid vahistati karmikäeliselt ka Brestis ja Grodnas. Grodnas toimusid meeleavaldajate ja OMON-i kokkupõrked. Kasutati pisargaasi. Pisargaasi kasutati ka Minskis ja teistes linnades.

Siseministeeriumi teatel vahistati eile üle kogu Valgevene sadu inimesi. Inimõiguslaste teatel oli eile kella 20-ks ainuüksi Minskis vahistatud vähemalt 174 inimest.