Telekanali CNN teatel tahtis USA president sellega näidata, et naftalekkest hoolimata on riigi lõunarannik täiesti turisimikõlbulik ning seal saab rahulikult puhata ja ujuda.

Obama valis suplemiseks Floridas Panama City linnas asuva Alligator Pointi kuurordi ranna. See paik kuulub Ühendriikide kümne kõige mainekama kuurordi sekka.

Koos presidendiga võttis suvisest suplusest osa ka tema noorim tütar Natasha. Blogijate sõnul aga ei supelnud Obamad mitte Mehhiko lahes endas, vaid Dickersoni poolkinnises lahes.

Huvitaval kombel selgus, et algselt ei kavatsenud presidendipere üldse Mehhiko lahe ääred tulla ja puhata hoopis Maine’i ja Rhode Islandi kuurortides.

President on varasemates avaldustes kutsunud ameeriklasi ja välisturiste reisima naftalekkest hoolimata Mehhiko lahe äärde. Turism on seal väga tähtis majandusharu.

Naftaleke BP Deepwater Horizoni platvormil algas aprillis ja sellest sai USA ajaloo üks karmimaid ökokatastroofe. Merre voolas kuni miljon tonni naftat, enne kui sellele lõpp tehti.