Orkaan kutsus Kuuba idaosas Guantánamo provintsis Baracoa linnas esile märkimisväärsed üleujutused. Kuuba meteoroloogiainstituudi teatel tõuseb sademete intensiivsus ja veetase veelgi.

Pahategija ise aga liikus edasi Bahama saarte suunas. Nädalavahetuseks peaks ta olema juba Ameerika Ühendriikides. USA riikliku orkaanikeskuse teatel tugevnes Bahama saartest vaid 85 kilomeetri kaugusel asuv Irene kolmanda kategooria orkaaniks.

15-kilomeetrise tunnikiirusega loodesuunas liikuv orkaan asus varahommikuse seisuga (kl 7) 215 kilomeetri kaugusel Guantánamost. Tuulte kiirus orkaani keskmes ulatub juba 178 kilomeetrini tunnis.

USA orkaanikeskuse juhi Billy Reedi sõnul jõuab Irene laupäeva hommikuks Põhja-Carolina ja Lõuna-Carolina osariikide rannikule. Ta lisas, et orkaan tabab kogu idarannikut kuni Uue-Inglismaa osariikideni välja.

Reed märkis, et maru tõttu lükatakse arvatavasti kuulsa neegerpoliitiku Martin Luther Kingi memoriaali avamine Washingtonis edasi. 28. augustil toimuma pidanud tseremoonial pidid osealema ka president Barack Obama.

Riigis on juba tehtud algust inimeste evakueerimisega. Esimesena viidi oma kodudest ära Ocracoke'i saare elanikud Põhja-Carolinas. Päästeteenistused on palunud mõlema Carolina mereäärsete piirkondade elanikel varuda toitu, vett ja kõike hädavajalikku ning olla valmis võimalikuks evakuatsiooniks.