Hukkunute arv ilmselt suureneb, sest arvukalt inimesi on Texases endiselt kadunud. Osariiki tabasid nädalavahetusel mitmed tormid, mis põhjustasid rekordilised üleujutused, mis purustasid sadu hooneid, viisid kaasa sildu ning tõid Houstoni kalmistul maapinnale surnukirstu, vahendab Reuters.

Houstoni linnapea Annise Parkeri sõnul sõitsid paljud inimesed autodega sügavasse vette ja pidid sõidukid maha jätma.

Kaks hukkunut Houstonis leiti autodest.

Oklahoma võimude teatel hukkus nädalavahetusel ilmaga seotud intsidentides kuus inimest.

Parkeri sõnul jäi Houstoni üleujutuses üle tuhande sõiduki vee alla ning inimesed liikusid tänavatel jalgrataste, kajakkide ja surfilaudadega.

Houstoni tuletõrje päästis paatidega umbes 500 inimest.

President Barack Obama teatas teisipäeval, et kinnitas Texase kubernerile Greg Abbottile, et föderaalvalitsuse abiga võib arvestada. Abbott kuulutas vähemalt 40 maakonnas välja eriolukorra.

Abbotti sõnul on appi kutsutud rahvuskaart ning ta kardab, et hukkunute arv võib kasvada.

Blanco jõe üleujutuse tõttu on kinnitatud andmetel kadunud 11 inimest. Haysi maakonna ametnike sõnul on selles piirkonnas leitud kolm surnukeha.

Umbes 30 kadunud olnud inimesega on Haysi maakonna ametnike sõnul ühendust saadud.

Kadunuid otsitakse paatidega ja koerte abil.

USA rahvuslik ilmateenistus andis teisipäeva õhtuks kohaliku aja järgi veel tornaado- ja äikesetormihoiatusi ning teatas, et Texasesse ja Oklahomasse on sel nädalal oodata uusi vihmasadusid.

Houstoni ja Dallase lennuväljadel tühistati üle 200 lennu, sest blokeeritud maanteede tõttu ei pääsenud inimesed sinna tööle. Dallas/Fort Worthi rahvusvahelisel lennuväljal sulges ühe lennuraja sinna tekkinud auk.

Ümmarguselt 100 000 klienti jäi Texases elektrivooluta.

Houstonis sadas esmaspäeval maha umbes 28 sentimeetrit vett ning mõnel pool Austinis 18 sentimeetrit. Inimesi päästsid autodest ja majade katustelt helikopterid.