Türgi võimude teatel avasid kolm terroristi lennujaama juures automaatrelvadest tule ning seejärel õhkisid end. Politsei üritas neid tulistades takistada, kuid terroristid jõudsid end enne õhku lasta.

Enesetaputerroristid panid end plahvatama vahetult enne turvakontrolli röntgenväravaid.

Vähemalt 36 inimest on hukkunud ja 147 on saanud haavata, ütles Istanbuli kuberner. Agentuuri Andalou teatel on kuus vigastatut kriitilises seisus.

Vastutust terrorirünnaku korraldamise eest ei ole keegi seni võtnud. Peaminister Binali Yıldırım ütles, et esialgsete märkide järgi on peamine kahtlusalune ISIS.

Kõik lennud on tühistatud ning reisijad suunatakse hotellidesse.

Tallinna lennujaama andmetel pidi Eestist lennuk Istanbuli Atatürki lennujaama väljuma täna õhtul kell 18.30, kuid lend hilines ja väljus kell 19.20. Flightradari andmetel jõudis lend kohale kell 22.18. Eesti välisministeeriumini ei ole seni jõudnud teateid eestlastest, kes plahvatuse ajal lennujaamas oleks olnud, vahendab ERR.

Küll aga võttis ministeeriumiga ühendust üks perekond, kes teatas, et nende sugulased olid samuti õhtusel Türgi lennul. Ministeerium kinnitas, et konsul on Istanbulis viibivate eestlastega ühendust saanud ning nad kinnitasid konsulile, et viibivad ohutus kohas ja ootavad bussis edasist tegevust.

Ministeerium palub Istanbulis viibivatel eestlastel teatada ministeeriumile, et nendega on kõik korras. Selleks võib helistada ööpäevaringsele valvetelefonile numbril +372 53 01 9999 või saata e-kiri aadressile konsul@mfa.ee

Tallinn-Istanbul lend

Istanbuli on viimastel kuudel tabanud mitmed terrorirünnakud, mille eest on vastutuse võtnud kurdi äärmusrühmitused või Islamiriik.

Footage of panic inside Istanbul's main airport after two suspects blew themselves up https://t.co/om7sYHtX7N https://t.co/C2S30tUIFx— Sky News (@SkyNews) June 28, 2016