Seitsmendal avenüül olevast hoonest, kuhu kopter udusel ja vihmasel päeval pauguga maandus, evakueeriti kiiresti töötajad. Kõrghoones asuvad mitmed finants- ja kindlustusettevõtete peakontorid, aga ka õigusbüroo.

20 minutit peale õnnetust oli tuletõrje põlengu hoone katusel juba ära kustutanud. Ümbruskonda piirasid lisaks tuletõrjele ka politsei.

38. korrusel olnud töötaja ütles ülaloleval videos, et ta tundis kogu hoone rappumist. Ehkki videos ütleb üsna kiiresti sündmuspaigale jõudnud New Yorgi kuberner Andrew Cuomo, et pole teada, mitu inimest kopteris oli, on nüüdseks teada, et seal viibis üksnes piloot, kes hukkus. Hoones olnud inimesed pääsesid suuremate vigastusteta.

"Ei ole teada, mis põhjustas kopteri sellise maandumise. Kuivõrd see maandumine põhjustas tulekahju, ei saa öelda, et tegemist oli rutiinse maandumisega. Kas ta oli hädamaandumine või sunnitud maandumine, seda ei oska veel öelda," ütles Cuomo.

"Hoones olnud inimesed tundsid hoone rappumist," ütles kuberner. "Oli keeruline maandumine." Ka New Yorgi politsei teatas Twitteris, et tegemist oli raske maandumisega.

CNN kirjutab, et kuberner Cuomo ütles, et njuujorklastel on 2001. aasta 9/11 katastroofist tulenevalt teataval tasemel trauma, mistõttu puudutab see sündmus kõiki linlasi. "Kui sa kuuled õhusõiduki ja hoone kokkupõrkest, mu mõtted lähevad sinna, kuhu iga njuujorklase omad lähevad," ütles kuberner.

Kohalik lennuamet kinnitas, et hetkel kogutakse juhtumi kohta informatsiooni. Valge Maja kõneisik Hogan Gidley ütles, et president on asjaga kurssi viidud ja ta jälgib sündmust edasi.