Intsident leidis aset Eesti aja järgi täna hommikul, kui ettevõtte lõhkeainete tehases tekkis esialgsetel andmetel probleem trinitrotolueeni (tuntud ka kui trotüül või TNT) tootmisel, vahendab uudistekanal BBC News.

Toimus vähemalt kaks plahvatust, mille järel kerkis taevasse tohutu suitsusammas. Tehas ja selle ümbrus evakueeriti inimestest.

Töötajate vigastused ei ole eluohtlikud ning ka muret ei ole linnaelanikel vaja tunda, väitis kohalik eriolukordade ministeerium, mis hiljem sellegipoolest kuulutas linnas välja hädaolukorra. „Oht õhureostuseks on null,“ väitis omakorda ettevõtte esindaja.

Tehases põles pärastlõunal 100-ruutmeetrine ala, mille levikut püüti iga hinna eest peatada. Tugevate plahvatuste tagajärjel hävis väidetavalt üks hoonetest täielikult. Võimas lööklaine purustas aknaid lähedal asuva linna mitmetel majadel ning seda tajuti ka 15 kilomeetri kaugusel asuvas Bogorodskis.

TNT-tootjal on probleeme varasemastki: plahvatus raputas Kristalli tehast viimati 4. aprillil ja ka toona tegi see ühe hoone maatasa. Tulekahju suudeti kustutada. Ükski inimene teadaolevalt viga ei saanud. Hoopis traagilisemalt läks aga mullu augustis. Toona hukkus plahvatuses viis inimest.