Venemaa prokuratuuri juurdluskomitee on alustanud juhtunuga seoses juurdluse. Kriminaalasi algatati lennuliikluse turvanõuete rikkumise paragrahvi alusel, mille eest võidakse karistada kuni kaheaastase vabadusekaotuse ja keeluga töötada teatud ametikohtadel, teatab prokuratuur.

Esmaspäeva öösel kell 02.43 kadus Hurghadast naasev lennufirmale Aviastar kuuluv lennuk radaritelt ning umbes tund aega hiljem avastati see kilomeetri kaugusel Moskva Domodedovo lennujaamast.

Intsidendis sai vigastada kaheksa meeskonnaliiget, kellest kolm said raskemaid traumasid. Kõik toimetati haiglasse. Reisijaid Tu-204 pardal polnud, teatavad RIAN ja Interfax.

Hädamaandumisel murdus üks lennuki tiib ja kahes kohas purunes kere. Nn mustad kastid on juba leitud ja viidud dešifreerimisele.

Antud lennuk oli juba ööpäeva jooksul sooritanud akende soojendussüsteemi katkemise tõttu ühe hädamaandumise ning probleemi lahendamise järel suundus ta Hurghadasse.

Õnnetuse võis põhjustada udu ja halb nähtavus, mille tõttu osad lennukid olid juba suunatud teistele Moskva lennuväljadele.

Domodedovo lennujaama pressiteenistusest öeldi, et lennuki lend kulges plaanipäraselt ja Tu-204 meeskond hädamaandumiseks luba ei palunud.

Vene lennundusamet otsustas keelata Aviastaril reisijate vedamise. "Peale lennuõnnetust on firmal alles üks reisilennuk, kuid Vene reeglite järgi ei tohi varulennuki puudumisel reisijaid vedada," selgitas ameti juhataja nõunik Sergei Izvolski.