Associated Pressi teatel avastasid spetsialistid prao hilisemal uurimisel obeliski ülaosast, tipu juurest, kus muutub selle nurk. Algsel ülevaatusel mingeid kahjusid ei täheldatud. Täpsemalt asuvad insenerid obeliski uurima homme. Turvakaalutlustel USA pealinna üks vaatamisväärsusi suletakse turistidele.

Washingtoni monument püstitati Valge maja ja Kapitooliumi (USA parlament) vahele The Mallile 1884. aastal. Selle ehitus kestis 36 aastat. Arhitekt Robert Millsi projekti järgi - obelisk on graniidist ja kaetud marmoriga, selle kaal on 91 000 tonni.

5,9-magnituudine maavärin raputas Ameerika Ühendriikide idarannikut teisipäeval kell 13.51 (kell 20.51 Eesti aja järgi). Värinakese asus Virginia osariigis 134 kilomeetri kaugusel Washintonist. Maa-aluste tõugete tõttu katskestasid oma töö Dullesi ja Reagani nimelised pealinna lennujaamad. Lisaks peatati ühe lähedalasuva tuumaelektrijaama kahe reaktori töö.

CNN lisab, et stiihia tõttu evakueeriti mitmed valitsusasutused nagu Penatagon, Kapitoolium ja Valge maja. Suleti mitmed ajaloomälestised - lisaks obeliskile ka Lincolni ja Jeffersoni memoriaalid ning Washingtoni katedraal, mis kaotas kolm oma neljast tornist.