Venemaa eriolukordade ministeeriumi regionaalvalitsuse teatel saabus teade põlengust kümnekordse maja seitsmenda korruse korteri rõdul neljapäeval kell 20.13 kohaliku aja järgi, vahendab NEWSru.com.

„Korteris oli palju suitsu, põles rõdu,“ teatas eriolukordade ministeeriumi esindaja ajakirjanikele. „Kohale saadeti kolm ühikut tehnikat. Rõdul oli laps – 2008. aastal sündinud poiss. Enne tuletõrjujate kohalejõudmist ronisid pealtnägijad alumisele katusele ja tõmbasid pingule reklaamplakati. Poiss hüppas plakatile,“ teatas TASS-ile eriolukordade ministeeriumi regionaalvalitsuse esindaja.

Poiss anti üle kohale saabunud kiirabile. Tuletõrjujad kustutasid tulekahju.

On teada, et poiss ei saanud ühtki luumurdu ja ta pääseb haiglast koju juba järgmisel nädalal.

Päästeteenistuse teatel võis põlengu tekitada poiss ise, kes mängis rõdul välgumihkliga ja süütas seal olnud esemed.

„Tunnen siirast uhkust tomskilaste üle, kes ei kaotanud kriitilises olukorras pead ja viisid enne tuletõrjujate saabumist läbi ilma liialdamata kangelasliku päästeoperatsiooni,“ kommenteeris Tomski oblasti kuberneri kohusetäitja Sergei Žvatškin, kes nimetas päästjatena naabruses teeninduskeskuses töötavaid Kirill Terentjevit ja Vadim Polovkinit. „Aga seal oli veel vähemalt kolm inimest, ilmselt naabrid, keda me, kogu Tomski oblast, peaks teadma nägupidi.“