Eriolukordade ministeeriumi informatsioonivalitsuse ülem Irina Andrianova ütles, et autojuht vallandati Šoigu käsul. Viimane olevat Andrianova sõnul „juhtunust kuuldes väga pahandanud“. Esialgu olevat plaanis olnud autojuhile vali noomitus teha ja vähendada tema preemiat, kuid Šoigu otsustas lõpuks selle inimese töölt kõrvaldada. Andrianova lisas, et algatatud on ametkondlik juurdlus, mille tulemusena autojuhti tõenäoliselt karistatakse, vahendab Lenta.ru.

Šoigu autojuht sattus skandaali pärast seda, kui internetti ilmus video intsidendist, mis juhtus Moskva ringteel 14. mail. Videos on näha, kuidas sisselülitatud vilkuriga Mercedes püüab teisest autost mööduda. Kui teine autojuht teed ei anna, kostab Mercedesest valjuhääldi kaudu hääl: „No mida, lasen sulle kuuli pähe või, napakas?“

Mercedese registreerimismärgi järgi tegid blogijad kindlaks, et autot kasutab Šoigu. Et tegemist on ministri ametiautoga, kinnitas ka eriolukordade ministeeriumi informatsiooniosakond, mille väitel Šoigut ennast autos sel hetkel ei olnud.