Vene kaitseministeeriumi pressiteenistuse ja informatsiooni valitsuse esindaja alampolkovnik Vladimir Drik ütles Interfaxile, et eelmine rekord oli 36 tundi. Piloodid saavad rekordi purustamise eest kauglennuväe juhtkonnalt autasu. 

Kaugpommitajate lend toimus Põhja-Jäämere, Atlandi ja Vaikse ookeani ning Jaapani mere kohal. Patrullteenistuse ajal toimus tankerlennukite Il-78 abil neli õhus tankimist.

Patrulli eri etappidel saatsid Tu-95MSe Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni (NATO) kuuluva Norra ja Kanada sõjalennukid F/A-18 Hornet, F-15 ja F-16. Samuti kaks Jaapani enesekaitsejõudude F-2te.

Ka teist tüüpi Vene pommitajad on sel aastal rekordit purustanud: juuni algul veetsid Tu-160 sõjalennukid õhus 23 tundi. Selle aja jooksul neid tangiti kaks korda ja nad läbisid 18 000 kilomeetrit.

Tu-95MS on relvastuses alates 1981. aastast. Kaugpommitaja, mida NATO nimetab „Karuks", suudab arendada kiirust kuni 920 km/h. Tema lennukauguseks on kuni 13 000 kilomeetrit ja pommikoormaks on 11,3 tonni.