Tulistamine toimus kohaliku meedia sõnul pärast seda, kui must maastur sõitis otsa NSA hoone ees olevale barjäärile. Seni pole selgust saanud, kas tule avasid ametijõud või maasturis olnud isik.

NBC avaldas kaadrid, millest nähtub, kuidas politsei oli saanud kontrolli alla mehe, kes käeraudades maha oli surutud. Musta maasturi tuuleklaasil on näha kuuliauke.

Tulistamises sai esialgsetel andmetel pihta kolm inimest ja kahtlusalune arreteeriti, vahendab BBC. Fort Meade´i politsei esindaja aga ütles, et haiglasse viidi üks kannatanu, vahendab samuti BBC.

NSA kõneisiku kinnitusel on olukord praeguseks saadud kontrolli alla ja mingeid muresid turvaküsimuses enam ei ole, vahendab AFP.

Valge Maja pressiesindaja Lindsay Walters kinnitas, et president on sündmusest teadlik. "Meie mõtted on kõigiga, kes on sündmusest mõjutatud," vahendab CNN teadet. Samuti on asjaga kursis FBI, kes saatis ka oma inimesed juhtumit uurima.

Anne Arundeli päästekeskus teatas Twitteris kaks tundi tagasi, kohaliku aja järgi kell 7.30 hommikul, et abistab Fort Meade päästekeskust NSA ees aset leidnud intsidendis. Pool tundi tagasi teatas sama asutus, et nüüdseks on nende üksused vabastatud.

Tegu ei ole esimese säärase intsidendiga NSA turvaväravas. 2015. aasta märtsis üritasid kaks tundmatut isikut maasturiga siseneda NSA territooriumile. NSA politsei avas maasturi suunas tule, tappes ühe ja vigastades teist ründajat.