Tšalõi sõnul arutasid Merkel, Hollande ja Ukraina president Petro Porošenko Minski kokkulepete rakendamise võimalusi ning kõik pooled nõustuvad, et just see dokument on aluseks konflikti lahendamisele Donbassis, vahendab UNIAN.

„Nende läbirääkimiste aluseks ei olnud mingi „Putini dokument“, vaid juba enne eilset poolte ühiste jõupingutustega koostatud nägemus Minski kokkulepete rakendamisest. See on peamine alus, millest keegi ei loobu,“ ütles Tšalõi.

Lisaks sellele ei ole Tšalõi sõnul päris õige öelda, et Merkel ja Hollande lendasid kohe pärast Kiievit Moskvasse. Pärast kohtumist Porošenkoga lendasid nad Berliini ja reedel kohtuvad nad arvatavasti Moskvas Putiniga.


„On väga tähtis, mida toovad Moskvast kaasa meie Euroopa partnerid. Nad võtsid endale rolli tõugata tagant neid, kes kirjutasid alla kokkulepetele ning teatasid Milanos ja teistes linnades, et on valmis võtma omale vastutuse Minski kokkulepped täita,“ ütles Tšalõi.

Tšalõi sõnul on Ukraina jaoks tähtis lähtuda 2014. aasta 19. septembri Minski memorandumi eraldusjoonest, sulgeda piir relvade sissetoomise takistamiseks, vahetada välja kõik vangid, kuid peamine on kehtestada täielik relvarahu mitte ainult ukrainlaste poolelt.