„Täna enne kella seitset hommikul pommitas tundmatu lennuk Donetski oblasti Snižne linna. Pommid kukkusid otse linna kesktänavale, Lenini tänavale. On andmeid hukkunute ja vigastatute kohta kohalike elanike hulgas ning hoonete purunemise kohta,“ ütles Lõssenko teisipäeval Kiievis, vahendab Interfax-Ukraina.

„Me teatame, et alates eilsest päevast ei ole Ukraina relvajõudude lennukid pärast allatulistatud Ukraina An-26 lendurite otsingu- ja päästeoperatsiooni algust teinud ühtki väljalendu, mistõttu kvalifitseerub hommikune lend Snižne kohal küüniliseks ja veriseks provokatsiooniks, mis on mõeldud Ukraina sõjaväelaste diskrediteerimiseks,“ ütles Lõssenko.

Lõssenko sõnul alustati ametlikku juurdlust.

Grupi Informatsiooniline Vastupanu koordinaator Dmõtro Tõmtšuk väitis Facebookis, et Snižne asulat ründas Vene lennuvägi.

„Meie andmetel pole Ukraina jõustruktuuride õhujõud alates eilsest (pärast seda, kui terroristid tulistasid alla terrorismivastase operatsiooni jõudude An-26) väljalende teinud. Vastavalt sellele ei saa see õhulöök olla toime pandud Ukraina relvaformeeringute õhujõudude poolt,“ kirjutas Tõmtšuk UNIAN-i vahendusel.

Tõmtšuk lisas, et Informatsioonilise Vastupanu andmetel ei ole terroristide käsutuses lennumasinaid, mis võiksid sõjalisi ülesandeid täita, kuigi varem on mässulised võitlejad ja Vene meedia kinnitanud, et niinimetatud Donetski rahvavabariigil on olemas sõjalennukid.

Kohale saabunud spetsialistid tegid kindlaks, et purustatud on 12 korterit. Kokku varisenud majas hukkus neli ja sai vigastada veel neli inimest, teatas Donetski oblastiadministratsioon UNIAN-ile.

„Täna kell 6.35 saabus regiooni päästeteenistusele informatsioon elumaja kokkuvarisemise kohta Snižne linnas aadressil Lenini 14. Kohale saabunud spetsialistid tegid kindlaks, et hävinud on 12 korterit,“ öeldi teates.