Teadaolevalt kukkusid lennukid Damaskuse kontrolli all olevale alale pärast arvatavat tabamust Türgi F-16 hävitajatelt, vahendab uudisteagentuur Reuters Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse teadet.

Süüria võimud teatasid pühapäeva pärastlõunal kohaliku meedia kaudu, et nende lennukeid ründas tõepoolest Türgi, ent neljal piloodil õnnestus õigel ajal katapulteeruda ja ohutult maanduda.

Süüria relvajõud teatasid täna ühtlasi Idlibi provintsi õhuruumi sulgemisest lennukitele ja droonidele. "Kõiki meie õhuruumi rikkuvaid lennuvahendeid käsitletakse vaenlastena, kes tuleb alla tulistada, et nad ei saaks oma eesmärke ellu viia," teatas sõjavägi uudisteagentuuri SANA vahendusel.

Täna lasti Damaskuse väitel Saraqebi linna lähedal alla Türgi mehitamata lennumasin ehk droon.

Türgi kaitseministeerium kinnitas omalt poolt kahe Süüria lennuki allatulistamist, väites, et viimased ründasid nende lennuväge.

Ankara otsustas sel nädalal pärast enam kui 30 Türgi sõduri tapmist Assadi vägede õhurünnakus alustada oma sõjalist operatsiooni mässuliste viimases tugipunktis Idlibi provintsis. Türgi püüab vältida piirkonna langemist Assadi kätte, soovides sinna ümberasustada miljoneid põgenikke, aga ka püüdes nii vältida uute põgenikelainete saabumist Türki.

Türgi rünnakutes on alates reedest hukkunud kümneid Süüria sõdureid.