Trump ei ole seni pressikonverentsi korraldanud ega vastanud küsimustele potentsiaalse huvide konfliktide kohta seoses tema äride ja uue ametiga, vahendab ABC News.

„Meie üleminekumeeskond töötab väga sujuvalt, tõhustalt ja efektiivselt. Kaasatud on tõeliselt suurepärased ja andekad mehed ja naised, tõepoolest patrioodid, ning paljud on varsti osa meie valitsusest,“ ütleb Trump videos.

Trump räägib poliitilistest algatustest, mis olid tema valimislubadused: kavatsusest TPP-st loobuda, tühistada piirangud söele ja gaasile, eetikareformist ning lobitöökeelust.

„Eetikareformi asjus, osana meie plaanist soo ära kuivatada, kehtestame me täitevametnikele viieaastase keelu lobistideks hakkamisele pärast administratsioonist lahkumist. Ja eluaegse keelu täitevametnikele lobitöö tegemiseks välisriigi valitsuse nimel,“ ütleb Trump.

Trump puudutab ka sisserännet, mis oli üks tema lemmikteemasid kampaania ajal. Ta ei räägi aga müüri ehitamisest, mille poolest ta kurikuulsaks sai, vaid viisade kuritarvitamise uurimisest.

„Sisserände asjus suunan ma tööministeeriumi uurima kõiki viisaprogrammide kuritarvitamisi, mis kahjustavad Ameerika töölist,“ ütleb Trump.

Julgeolekupoliitika valdkonnas mainib Trump küberjulgeoleku tugevdamist.