Videos on näha ägeda alatoituvusega last Almat Damascuses. “Kui Alma haiglasse saabus, kaalus ta 1,5kg, ta alustas regulaarse pähklite söömisega ning seejärel on tema kaal tõusnud,” ütles lapsega tegelenud, kuid anonüümseks jääda soovinud arst.

“Arstid on Alma eest väga head hoolt kandnud, lakanud on lapse kõhuhädad ja oksendamine,” kinnitas beebi ema Salema al-Rihawi. Tema sõnul sai Alma abi tänu ÜRO Lastefondi UNICEF-i ukselt uksele käivale meeskonnale, kes analüüsis lapse tervislikke näitajaid ning otsustas selle põhjal, et ta tuleb abisaamiseks vastavasse keskusesse toimetada.

Suurenenud alatoitumuse tõttu on UNICEF avanud mitmeid seda ennetavaid teenuseid ning alustanud kohalike tervishoiutöötajate koolitamisega. Abistamisesse on kaasatud ka vabatahtlikud. ÜRO Lastefondi tegevusest on praeguseks kasu saanud ligikaudu 1,3 miljonit last.

Suurimad toitumiskeskused on avatud Homsi, Hama ja Aleppo linnas ning nende arv kasvab aasta lõpuks 75-ni.

Süüria kodusõda on kestnud viis aastat ning selles on hukkunud rohkem kui 220 000 inimest. Riigi 23 miljonist elanikust vajab humanitaarabi umbes 12,2 miljonit inimest, kellest 5 miljonit on lapsed.