„Praegu sain ma informatsiooni otse Slovjanskist, et terroristid tulistasid Vene kantavast seniitraketikompleksist alla meie helikopteri, mis vedas välja vahetatud sõjaväelasi. 14 meie sõjaväelast hukkus koos kindral Kultšõtskõiga,“ ütles Turtšõnov parlamendis Interfax-Ukraina vahendusel.

Turtšõnov lubas, et Ukraina relvajõud vabastavad riigi idaosa mässulistest võitlejatest ja süüdlased kannavad karistust.

Ukraina rahvuskaardi andmetel hukkus helikopteris Mi-8 12 inimest.

„29. mail kella 12.30 paiku tulistasid terroristid Donetski oblasti Slovjanski linna lähedal terrorismivastase operatsiooni piirkonnas toiduainete mahalaadimise ajal neljandas kontrollpunktis alla Ukraina rahvuskaardi helikopteri Mi-8. Juhtunu tagajärjel hukkus 12 inimest – kuus Ukraina rahvuskaardi sõjaväelast, sealhulgas kopteri meeskonnaliikmed, ja kuus eriüksuse Berkut liiget. Üks Ukraina rahvuskaardi sõjaväelane jäi ellu ja on raskes seisundis,“ öeldakse teates.

Kopteri allatulistamist nägid pealt ajakirjanikud.

„“Vosmjorka“ lendas Karatšuni mäele (kus asub telekeskus), lastiks toiduained, joogivesi, kuulivestid... Maandus normaalselt, kaup laaditi maha, võttis pardale sõdurid, kes lendasid puhkama, ning mõni minut pärast õhkutõusmist lendas õhku... Rakett või tabamus granaadiheitjast... Maa peale kukkudes plahvatasid kütusepaagid...“ kirjutas ajakirjanik Artem Ševtšenko Facebookis, vahendab UNIAN.

Ukraina kopteri allatulistamist kommenteeris sotsiaalvõrgustikus ka Vene ajakirjanik Arkadi Babtšenko.

„Kopter, millele mind kordagi ei võetud, lasti alla. Minu informatsiooni järgi lendas ta Karatšunile, pani seal kauba maha, tõusis õhku ja pärast õhkutõusmist lasti alla. Oli kaks plahvatust – üks õhus, teine pärast maha kukkumist. Nii palju, kui võib aru saada, keegi ellu ei jäänud. Pilootidest on kahju. Head mehed olid. Viisakad, korrektsed. Kahju,“ kirjutas Babtšenko.

Ööl vastu 2. maid lasti Slovjanski piirkonnas alla kaks Ukraina relvajõudude helikopterit Mi-24.