„Ma veetsin neli päeva keldris koos 3-4 teise mehega. Nad tõid pidevalt tänavalt uusi inimesi – joodikuid... inimesi, kes olid pilves ja siis aktiviste ja inimesi, kes olid teistest Ukraina osadest. Mõnda inimest hoiti kinni umbes päev. Mõnda inimest hoiti kinni kauem. Seal hoiti kohaliku linnanõukogu liiget. Ma ei saanud aru, kes põrgut need inimesed olid, peale selle, et nad olid kristlikud äärmuslased,“ ütles Ostrovsky Reutersi vahendusel.

Ostrovsky oli Ukraina kriisi kajastanud mitu nädalat, kui ta Donetski oblastis Slovjanskis kontrollpunktis peatati ja esitati süüdistus, et ta on „valetav ajakirjanik“.

„Neil oli siin samas tee ääres kontrollpunktis minu foto. Niisiis, see tüüp kontrollpunktis nägi minu pilti, nägi minu nägu ning tiris mu autost välja ja siis läks põrgu lahti,“ rääkis Ostrovsky.

Ostrovsky oli koos teiste ajakirjanikega, kuid neil lasti minna.

„Kogu olukorra sissejuhatuseks peksid nad mu läbi, sidusid mul silmad kinni ja käed selja taha. Siis lõpuks sidusid nad mu käed lahti ja sidusid ette kinni. Siis vabastasid nad mu täielikult köidikutest. Ja siis ma põhimõtteliselt lihtsalt vedelesin ühes ruumis koos teiste vangidega,“ ütles Ostrovsky.

Pärast neli päeva kinni hoidmist Ostrovsky vabastati. Edasi kavatses ta Donetskisse suunduda.