Nalõvaitšenko sõnul andis just Zahhartšenko käsu tulistada Ukraina kontrollpunkti ja reisibussi Volnovahha all raketiheitjatest Grad.

„Otsese käsu neid kasutada andis niinimetatud Donetski rahvavabariigi juht teadlikult, et hirmutada rahumeelset elanikkonda,“ ütles Nalõvaitšenko.

Nalõvaitšenko märkis, et uurijatel on vastavasisuliste telefonikõnede salvestused. Ta rõhutas, et niinimetatud Donetski rahvavabariigi juhid teadsid, et Slovjanski-Mariupoli maanteel kurseerivad regulaarselt graafiku järgi reisibussid rahumeelse elanikkonnaga, ning järelikult kasutasid võimsaid relvi teadlikult.

Nalõvaitšenko sõnul on Zahhartšenko kahtlusaluseks kuulutatud ning ta vahistavad kas Ukraina või rahvusvahelised õiguskaitseorganid.

Ukraina peaprokurör Vitali Jarema märkis, et Ukraina on juba ammu edastanud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamiseks Interpolile andmed Donetski ja Luganski rahvavabariikide kõigi juhtide, sealhulgas Zahhartšenko kohta.

Tule alla jäänud bussis hukkus 13. jaanuril Volnovahha all 12 ja sai haavata 17 tsiviilisikut. Haavata sai ka üks sõjaväelane.