„See oli maagiline! Nad pritsisid vett ja hüppasid täpselt nagu loodusfilmides,“ ütles kummalist juhtumit filminud Anna Eiselt Rootsi televisiooni uudisteportaali SVT Nyheter vahendusel.

Esmaspäeva hommikul näitasid delfiinid end Grisslehamni sadama juures ja hüppasid veest välja mitmete hämmastunud pealtvaatajate ees.

„Neid oli vähemalt kaks tükki ja me saime neid jälgida umbes kella 9 ja 12 vahel. Üks sõber nägi neid hüppama tulemas ja kutsus meid,“ rääkis Eiselt.

Kõigepealt liikusid delfiinid sadama piirkonnas, aga kui Ahvenamaale suundunud parvlaev väljuma hakkas, läksid nad oma teed. Video delfiinidest on tehtud kella 12 ajal.

Eiseltil oli raske oma silmi uskuda. Ta arvas alguses, et tegemist on pringlitega, kes on isegi Läänemeres haruldased. Kui ta aga internetist järele vaatas, veendus ta, et nägi delfiine.

Eiselti videot ja teiste inimeste tehtud fotosid delfiinidest uurisid Rootsi riikliku loodusloomuuseumi töötajad koos kolleegidega Ahvenamaalt. Nad kinnitasid ajalehele Norrtelje Tidning, et tegemist oli afaliinidega.

Delfiine jälgiti ka hiljem samal päeval, aga kui parvlaev Ahvenamaalt kella 15 ajal naasis, ujusid nad jälle minema.

Väidetavalt olevat ka Eesti lähedal delfiine nähtud.

Kui Sa, kallis lugeja, juhtusid loomi märkama, siis anna meile sellest teada aadressile rahvahaal@delfi.ee