„Tõsiseks eksamiks kujunesid hiljutised sündmused Krimmis. Need demonstreerisid ka meie relvajõudude kvalitatiivselt uusi võimalusi ja isikkoosseisu kõrget moraali. Ma tänan Musta mere laevastiku ja teiste Krimmi viidud väeosade ja üksuste ülemaid ja sõjaväelasi vaoshoituse, isikliku mehisuse ning täpse ja professionaalse tegevuse eest, mis võimaldasid ära hoida provokatsioonid, takistada verevalamist ning tagada tingimused referendumi rahulikuks ja vabaks läbiviimiseks. 

Nüüd seisab ees tõsine töö sõjalise infrastruktuuri moderniseerimiseks Krimmis, tuleb maksimaalselt ära kasutada professionaale, kes on läbinud teenistuse Ukraina väeosades, mis asusid Krimmis, töötasid õiguskaitse- ja teistes eristruktuurides, täitsid väärikalt oma kohust ning võtsid vastu otsuse teenida Venemaad. Nad säilitavad auastmed, välja teenitud aastad ja õppeasutuste lõpetamise puhul omistatud diplomid, rahaline tasu ja sotsiaalne staatus viiakse aga vastavusse Venemaa seadusandlusega. 

Seejuures suhtume me austusega nende Ukraina sõjaväelaste ja teiste jõuametkondade töötajate valikusse, kes naasevad Ukrainasse. Suhtumine neisse ja nende perekondadesse peab olema äärmiselt korrektne, sest seda nõuavad sõjaväelase au traditsioonid,“ ütles Putin.