"Ma arvan, et ükskõik millise riigi osalus sõjalistes blokkides tähendab mingil määral suveräänsuse kaotamist ja osa sellest suveräänsusest antakse üle rahvusvahelise organisatsiooni tasemele. Just esitati küsimus viisade kohta (viisavabadus Soome ja Venemaa vahel) ja härra president (Soome president Sauli Niinistö) ütles, et me ei saa vastu võtta neid otsuseid, sest selle pädevuse oleme me ära andnud Brüsseli tasemele. Seesama juhtub, kui Soome astub NATO liikmeks, osa otsusetegemisest antakse üle NATO tasemele. Kui näiteks tekib küsimus mingite ründeraketikomplekside lubamise kohta või millegi muu kohta, mis ohustab meie julgeolekut, siis loomulikult võib see esile kutsuda meie vastureaktsiooni Venemaa poolt. Aga Soome võib meile öelda samamoodi nagu viisade puhul, et nad lihtsalt ei suuda midagi teha, aga vastumeetmed Venemaa poolt tulevad kindlasti. Milleks meil seda vaja on?"

Edasi vastab Putin küsimusele Venemaa majandusküsimuste kohta, ütleb, et Venemaa valmistub halvimaks, kogub ressursse ja tegeleb samas pikaaegse arenguprogrammiga. "Laiendame oma koostööd oma pikaaegsete traditsiooniliste partneritega nagu Soome," ütleb Putin.

Kohtumine Putini ja Niinistö vahel leidis aset Karjala Kannasel endises Soome Rautu vallas (praegu Sosnovo Leningradi oblastis).

Pärast kohtumist läksid presidendid jäähokit mängima. Niinistö mängis Putini meeskonnas, märkis Soome meedia.