Küsimusi hakati vastu võtma nädal tagasi, 9. aprillil. Enne saadet saabus kaks miljonit küsimust ja neid võetakse vastu kuni saate lõpuni. Iga minut saabus tuhandeid küsimusi, teatab TASS.

TASS-i teatel helistati ja kirjutati Putinile kõigist Venemaa nurkadest ja ka teistest riikidest. Presidendi pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul võimaldavad saabunud küsimused kujundada absoluutselt täieliku pildi Venemaa geograafiast, küsimustest, mis inimesi muretsema panevad, probleemidest, mis neil on ning nende suhtumisest erinevatesse sündmustesse. Putin vastas otse-eetris kõige populaarsematele, teravamatele ja ootamatumatele küsimustele.

Peskovi sõnul tegi Putin viimastel päevadel otseliiniks ettevalmistusi: värskendas mälu numbrite osas ja istus telefoni otsas, kuulates ministeeriumide ja ametkondade ettekandeid.

Putini telesaate pikkuseks osutus seekord neli tundi. Peskovi sõnul võib presidendi töövõimet kadestada igaüks. Otseliini pikkusrekord püstitati 2013. aastal, kui Putin vastas küsimustele neli tundi ja 48 minutit.