Kommenteerides pealinna metroorongides rahvarohkel tipptunnil toimunud enesetapurünnakuid lubas Putin karistada ja hävitada nende korraldajaid, vahendab infoagentuur Interfax. 

"Olen veendunud, et õiguskaitseorganid teevad kõik, et leida ja karistada kurjategijaid. Terroristid saavad hävitatud," ütles Vene peaminister.

Moskva metroo Sokolniki (punasel) liinil kahes peatuses toimunud kahes plahvatuses hukkus vähemalt 38 inimest, kannatanuid on ligi 70. Põrgumasinad plahvatasid hetkel kui rongid olid jaamades peatunud.

Prokuratuuri juurdluskomitee versiooni kohaselt detoneerisid poltide ja armatuuritükkidega täidetud vööpommid Kaukaasiast pärit naissoost enesetaputerroristid. Park Kulturõ jaamas moodustas plahvatuse võimsus 2 ja Lubjankal 4 kilogrammi trotüüli ekvivalendis.   

Mõlemad plahvatused jäädvustati metroo turvakaamerate poolt. Organites rõhutati, et arvatavate terroristide kehatükid on juba leitud, ka naiste näod on säilinud, see aitab uurijail nende isikuid tuvastada.

ITAR-TASSi teatel saatsid terroriste kuni Jugo-Zapadnaja jaama sissepääsuni slaavi välimusega naised, kes on kuulutatud föderaalselt tagaotsitavaks.

Hinnanguliselt 15 miljoni elanikuga Moskva metroo avati 1935. aastal. Selle 300
kilomeetrile veninud 12 liini oma 180 jaamaga teenindavad päevas kuni
9,55 miljonit reisijat. Tegu on reisijate arvult maailma suuruselt
teise metrooga.