Telegrammis väljandas Putin lootust koostööle Vene-Ameerika suhete tõstmiseks kriisieelsele tasemele ning rahvusvahelise päevakorra aktuaalsete küsimuste lahendamiseks ja ülemaailmse julgeoleku alastele väljakutsetele efektiivsete vastuste otsimiseks.

Samuti väljendas Venemaa president veendumust, et võrdõiguslikkusel, vastastikusel austusel ja teineteise seisukohtade reaalsel arvesse võtmisel põhineva konstruktiivse dialoogi arendamine vastab mõlema riigi ja kogu ülemaailmse kogukonna huvidele.

Putin soovis Trumpile edu niivõrd vastutusrikkas tegevuses nagu on riigi juhtimine.

Hiljem õnnitles Putin riigipeavalimiste lõpule jõudmise puhul ka Ameerika rahvast.

„Mõni tund tagasi lõppesid USA-s presidendivalimised. Me jälgisime seda kampaaniat tähelepanelikult. Tahan õnnitleda Ameerika rahvast valimistsükli lõppemise, härra Donald Trumpi aga võidu puhul,“ ütles Putin Kremlis RIA Novosti vahendusel.

Putini sõnul on Moskva valmis tegema kõik võimaliku, et viia suhted Washingtoniga tagasi kindlale arengutrajektoorile. „Me oleme kuulnud veel USA presidendikandidaadi valimiseelseid lubadusi, mis olid suunatud Vene Föderatsiooni ja USA vaheliste suhete taastamisele,“ ütles Putin ning lisas, et Venemaal mõistetakse ja antakse endale aru, et see ei saa olema lihtne tee.

„See tuleks kasuks nii Vene kui ka Ameerika rahvale ning mõjuks positiivselt üldisele kliimale maailma asjades, võttes arvesse Vene Föderatsiooni ja USA erilist vastutust globaalse stabiilsuse ja julgeoleku toetamise eest,“ rõhutas Putin.