Esialgse info järgi palus lennuk luba hädamaandumiseks natukene pärast õhkutõusmist. Veebilehe Flightradar24 järgi tehti hädamaandumine umbes pool tundi pärast õhkutõusu.


Väidetavalt õnnestus lennukil maandumine alles teisel katsel. Maandumisel põrkas lennuk rajaga kolmel korral ning paakidest pritsis kütet, mis ujutas üle lennuki pagasiruumi.

Lennufirma Aeroflot avalduse järgi võisid mootorid tõenäoliselt siiski süttida juba õhus.

"Esimese katse ajal oli lennukil liiga suur kiirus ja see ei saanud maanduda," ütles allikas Interfaxile ja lisas, et järgmisel katsel vedas lennuki automaatkontrollisüsteem alt.

"Lennuk maandus täis kütusepaakidega, sest pärast õhkutõusmist oldi umbes 20 õhus. See oli vajalik meede, sest pilootidel ei olnud juhtimiskeskusega kontakti ja kütusepaakidega oli ohtlik üle Moskva manööverdada," rääkis allikas Interfaxile.

Lennuki pardal oli 73 reisijat ja viis meeskonnaliiget.

Pealtnägija sõnul sattusid osad reisijad pärast hädamaandumist paanikasse ning haarasid riiulitest oma pagasi järele, kuid blokeerisid seda tehes evakuatsioonitee, vahendab Interfax.

Hädamaandumise teinud lennuk on Suhhoi Superjet-100.

Õnnetuse põhjus on veel teadmata. Lennufirma Aeroloft sõnul on juhtunu asjaolude ja põhjuste uurimiseks loodud komisjon.