Norra tööpartei esimees Stoltenberg pääses oma trikiga meediaväljaannetesse üle maailma. Videos on näha, kuidas ta rõõmsameelselt klientidega vestleb ja nende muresid kuulab, vahendab The Local.

Asi hakkas aga hapuks minema, kui video taust päevavalgele tuli.

„Nad on viis tavalist inimest, kellelt küsiti, kas nad tahaksid osaleda tööpartei videos ja kes midagi muud ei teadnud peale selle, et nad võetakse takso peale,“ ütles tööpartei pressiesindaja Pia Gulbrandsen agentuurile AFP. „Nende spontaansus oli tõeline, kui nad aru said, et juht on peaminister.“

Igaüks viiest inimesest sai produktsioonifirmalt Try, mida juhib teadaolevalt peaministri hea sõber Kjetil Try, 500 Norra krooni (65 eurot).

Opositsioon oli loomulikult kiire reageerima ning näiteks progressipartei transpordiküsimuste kõneisik Bård Hoksrud kuulutas, et tunneb end petetuna.

Stoltenberg ütles esmaspäeva õhtul, et ei teadnud, et taksoreisijatele maksti.

„Ma ei teadnud seda, kui see film tehti, aga ma sain hiljem teada, et neile maksti,“ ütles Stoltenberg ajalehele Verdens Gang. „See oli produktsioonifirma otsus. Nad ütlesid mulle, et see on normaalne ja ma usaldasin neid ja uskusin, et see peab olema OK.“

Stoltenberg lisas, et mitu reisijat valiti tegelikult suvaliselt tänavalt ning keegi ei teadnud ette, et neid sõidutab peaminister.

„Keegi, kes taksosse istus, ei teadnud, et mina olen juht. Ja selles oli kogu mõte,“ ütles Stoltenberg.