Maailma toiduprogrammi esindaja Geoff Pinnock hoiatas aga, et toidu ja muu varustuse jõudmine maalihete poolt ära lõigatud kõrvalistes kogukondades elavate ellujäänuteni võtab veel aega, vahendab Associated Press.

Kõrvalisematesse maavärinas kannatanud küladesse tuleb abi viia helikopteriga.

Pinnocki sõnul hakkab maailma toiduprogramm varsti toimetama piirkondadesse, kus pole piisavalt vett toidu valmistamiseks, suure energiasisaldusega küpsiseid.

Nepali politsei teatas kolmapäeval, et maavärina ohvrite arv on jõudnud 4989-ni. Veel 18 hukkusid Mount Everesti nõlvadel ja 61 Indias ning Hiina ametlik uudisteagentuur Xinhua teatas 25 hukkunust Tiibetis. Kokku on seega surma saanud üle 5000 inimese.

Lisaks sellele on katastroofis viga saanud üle 10 000 inimese ja tuhanded on jäänud kodutuks.

Katmandu väikesele lennuväljale on pidevalt saabunud toitu ja muud vajalikku toovaid lennukeid, kuid abi jagamine on endiselt üsna kaootiline.

Kolmapäeval blokeeris umbes 200 inimest Katmandus liiklust, protesteerides abiandmise aeglase tempo üle. Toimus ka väikesi kokkupõrkeid politseiga.

Politsei arreteeris kümneid inimesi maha jäetud majade rüüstamise ja uue suure maavärina kohta kuulujuttude levitamise eest.

Kolmapäeval avati aga mõneks tunniks taas pangad ning sularahaautomaadid täideti rahaga.

Tuhanded inimesed seisid Katmandus järjekorras bussijaamades, lootes jõuda oma kodukohtadesse maapiirkondades.

Prantsuse päästjad vabastasid kolmekordse Katmandu hotelli varemetest enam kui kolm päeva pärast maavärinat 27-aastase Rishi Khanali, kes rääkis, et jõi ellujäämiseks oma uriini.