Rinkēvičsi sõnul peeti ründajad kinni. Rinkēvičs lubas saata Venemaa välisministeeriumile noodi, milles nõutakse selgitusi diplomaatilise esinduse julgeoleku ja puutumatuse tagamise kohta, vahendab Läti Delfi.

„Sellised provokatsioonid on lubamatud,” kirjutas Rinkēvičs.

Läti välisministeeriumi pressiesindaja Gints Jegermanis ütles, et kell 17.27 tuli saatkonna juurde mitu inimest, kes loopisid hoonet suitsupommide ja signaalrakettidega. Üks ründajatest üritas midagi musta värviga seinale sodida, kuid jõudis vai kirjutada ladina tähe „S”.

Politsei pidas kaks ründajat kinni. Tegemist oli natsionaalbolševikega. Saatkonna töötajad kannatada ei saanud, teatas Jegermanis.

Venemaa informeeritud allikad teatasid, et Läti saatkonda ründasid erakonna Teine Venemaa aktivistid Olga Šalina ja Gleb Buvanenko. Neid süüdistatakse pisihuligaansuses.

Registreerimata erakond Teine Venemaa teatas varem, et aktsiooniga väljendasid Šalina ja Buvanenko protesti „õiguskaitsja” Vladimir Lindermani vahistamise vastu Lätis. Viimane võitleb koolide lätikeelsele õppele ülemineku vastu.

Linderman vahistati Riias 8. mail seoses esinemisega 31. märtsil „ülelätilisel lapsevanemate koosolekul”.