Moskvas toimus kokku kolm paraadi proovi: kaks õhtust Punasel väljakul (29. aprillil ja 5. mail) ning peaproov Punasel väljakul 7. mai hommikul. Lennuvägi osales treeningul Moskva oblastis ja lendas Kremli kohal 3. ja 7. mail, vahendab RIA Novosti.

Moskva territoriaalgarnisoni vägede jaoks oli selleaastane paraad 140. Traditsiooniliselt võtsid pidulikest üritustest osa Venemaa president Vladimir Putin ja peaminister Dmitri Medvedev. Paraadi võttis vastu Venemaa kaitseminister armeekindral Sergei Šoigu ning seda juhatas hiljuti maavägede ülemjuhatajaks nimetatud kindralpolkovnik Oleg Saljukov.

Paraadist võtsid osa Moskva ja Tveri sõjakoolide paraadimeeskonnad, Nahhimovi sõjamerekooli kasvandikud, noored meremehed Kroonlinnast – Venemaa uusima ajaloo esimese merekadetikorpuse kadetid – ning Aksai Danilo-Jefremovi kasakakadetikorpuse kadetid, kes osalesid võiduparaadil teist korda.

Lipukandjad olid pärit 154. Preobraženski üksikust vahipolgust, millele eelmise aasta aprilli alguses anti tagasi ajalooline nimetus.

Mehhaniseeritud kolonni koosseisu kuulusid soomusautod Tigr, soomukid BTR-82A, suurendatud läbivusega soomusautod Taifun, tankid T-90A, mitmeotstarbelised raketikompleksid Hrizantema-S, iseliikuvad haubitsad Msta-S, seniitraketikompleksid Buk-M2 ja Tor-M2U, raketiseadeldised Pantsir-S1, raketikompleksid Iskander-M ja Topol-M ning seniitraketisüsteemi S-400 Triumf väljalaskeseadeldised.

Nende järel lendas üle Punase väljaku Venemaa õhujõudude 69 tänapäevast lennuaparaati, mille hulgas olid ründekopterid Mi-28N Notšnoi Ohhotnik ja Ka-52 Alligator, transpordilennukid An-22, An-124 ja Il-76, hävituslennukid MiG-29SMT ja MiG-31, pommitajad Su-24M ja Su-34, ülehelikiirusega pommitajad Tu-160 ning strateegilised pommitajad Tu-95.

Venemaa siseministeeriumi teatel toimub riigis 9. mail üle 10 500 ürituse, sealhulgas sõjaväeparaadid 26 linnas. 25 föderatsioonisubjektis toimuvad ilutulestikud. Ühiskondlikku korda ja julgeolekut tagab üle 164 000 siseasjade organite töötaja ja umbes 10 500 siseväelast.

Valves on ka umbes 100 000 tuletõrjujat ja päästjat.