Uue, 30. juunist kuni 4. juulini toimuvast maismaatehnika suurüritusest võtab esialgsetel andmetel osa poolteisttuhat delegaati 18 riigist, teatab Vesti24.

Venemaa riikliku korporatsiooni Rostehnologij direktori Dmitri Šugaejevi sõnul on foorumi programmis on ümarlauad seadusandliku ja täidesaatva võimu, ärimaailma ja välisfirmade esindajate osalusel. Kõige köitvamateks on aga foorumi demonstratsioonesinemised. Üks neist ristiti juba tankiballetiks.

Selleks, et rasked soomustatud lahingmasinad tantsima hakkaksid, kaasati selleks professionaale. Tanke T-90 elegantselt polügoonil manööverdama õpetas Moskva kuulsa Suure Teatri koreograaf.

„Meie osa on ülesannete – takistuste kindel ja sujuv ületamine. Aga tema (koreograafi) ülesanne on määrata, kes kelle järel tuleb, et oleks ilus vaadata,“ selgitas üks Moskva sõjalise ringkonna juhtidest tanki-šõu elemente.

Isegi kui showd saadab suur edu, pole ringreisi ettenähtud. Seda kuidas tankid ning koos nendega BMPd (jalaväe toetussoomuk), veokid KamAZ ja politseimasinad Tigr ühiselt tantsima hakkavad, saab näha 3. ja 4. juulil. Tantsu vihutakse kaks korda päevas.